Humanitarni turnir u basketu -

Akcija važi do: 03.05.2024

Humanitarni turnir u basketu "3na3" pod nazivom "Budi deo fuzije - podrži život" održaće se od 04. do 06. septembra na Centralnom trgu u Zrenjaninu. Kotizacija po ekipi je 4.000 dinara, a nagrade za članove pobedničke ekipe biće četiri bicikla, osamnaestobrzinca. Kompanija Gomex je takođe obezbedila poklon majice za sve učesnike turnira, kao i poklon pakete za tri prvoplasirane ekipe. Ovim turnirom biće ujedno obeležen i početak Evropskog prvenstva u košarci. Turnir zajedničkim snagama organizuju kompanija Gomex i brendovi "Gillette" i "Head&Shoulders" uz podršku Grada Zrenjanina, Sportskog saveza Zrenjanina i Okružnog košarkaškog saveza. Iznos od kotizacija biće uplaćen na račun Fondacije "Podrži život" iz Beograda.

Ovaj turnir predstavlja završetak humanitarne akcije koja je tokom jula i avgusta bila organizovana u svim maloprodajnim objektima GOMEX-a i tom prilikom kompanija se odrekla celokupne marže od prodaje navedenih artikala u korist Fondacije "Podrži život". Predstavljajući projekat "Budi deo fuzije - podrži život", komercijalni direktor kompanije GOMEX Milun Vojinović naglasio je da ovakvim i sličnim akcijama naša kompanija potvrđuje visok stepen društvene odgovornosti i dodao da je ovo takođe dobra prilika da i ljubitelji košarke pokažu koliko su humani.

U ime Grada Zrenjanina, novinarima se obratio gradonačelnik Čedomir Janjić, koji je potvrdio podršku lokalne samouprave u organizaciji turnira, dok su generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura i sekretar Okružnog košarkaškog saveza Srednjobanatskog okruga Miodrag Ličina novinare upoznali sa tehničkim detaljima samog turnira. Direktor Fondacije "Podrži život" Radoica Rstić izrazio je neizmernu zahvalnost našoj kompaniji i svim suorganizatorima ovog turnira, istakavši pritom da će se na završnom danu turnira, u nedelju 06. septembra, pojaviti i osnivač Fondacije "Podrži život" glumac Sergej Trifunović, kao i drugi poznati "ambasadori" koje čine vrhunski sportisti, glumci, kulturni i prosvetni radnici iz cele Srbije.

Na turniru je planirano učešće 16 ekipa čiji igrači moraju biti stariji od 19 godina. Prijave se vrše lično u prostorijama Sportskog saveza do 02. septembra (ili do popune broja ekipa) svakog radnog dana od 09-13h. Igrači na turniru igraće na podlozi na kojoj se inače igra Prvenstvo Srbije u basketu dok će sudije deliti pravdu po zvaničnim FIBA pravilima za basket 3na3. Valjalo bi dodati i podatak da smo se potrudili da satnicu događaja tako utvrdimo kako ne bi bilo poklapanja sa utakmicama koje igra reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu. Detalje u vezi sa terminima odigravanja utakmica, rasporedom itd. možete pogledati na Fejsbuk stranici kompanije GOMEX i Sportskog saveza Zrenjanina.