Mediteranski set meni -

Akcija važi do: 28.05.2015

Ukoliko ste ljubitelj mediteranske kuhinje i želite da saznate sve tajne pripreme ove hrane predlažemo vam da se prijavite na BESPLATAN trening koji organizuje Metro, u četvrtak 28.05.2015. od 9h do 13h.

Specifični ukusi Mediterana nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ovu kuhinju odlikuje intenzivna aroma i njena raznolikost, kao i bogatstvo boja. Iako je delimično odlikuje relativno visok procenat masnoće, ona je u osnovi veoma zdrava, jer se pri pripremanju jela mediteranske kuhinje uglavnom koriste biljna ulja. I pored određenih regionalnih razlika, mediteransku kuhinju odlikuju brojne zajedničke karakteristike koje ćete tokom ovog treninga imati priliku da upoznate. Među njima se posebno ističu osnovne životne namirnice kao što su: maslinovo ulje, začinsko bilje, riba, jagnjetina, citrusi i različite vrste povrća, koje se pronalaze u regionalnim specijalitetima gotovo svih mediteranskih kuhinja.

Tokom ovog treninga, imaćete priliku da zajedno sa našim instruktorom, Urošem Uroševićem, prođete kroz sve faze u pripremi, korak po korak, počevši ododabira osnovnih namirnica koje se svakodnevno koriste u mediteranskoj kuhinji, preko različitih tradicionalnih tehnika kuvanja i načina termičke obrade, pa sve do samog serviranja. Uz kombinovanje sa različitim vrstama povrća, ribe, mesa kao i tehnika kuvanja, prefinjeni ali ipak karakteristični ukusi ovog podneblja, doživljavaju svoj puni sjaj. Trening se završava zajedničkom degustacijom. Recepti i fotografije sa ovog treninga, svim polaznicima biće dostavljeni u elektronskoj formi.

Sve što je vezano za prijavu na trening možete pronaći na sajtu.