Turnir u košarci -

Akcija važi do: 02.05.2024

Zrenjanin Basketball U16 Cup 2017

 

 

Međunarodni turnir u košarci za kadete "Zrenjanin Basketball U16 Cup 2017" održaće se i ove godine u periodu od 07 do 09. aprila u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu. Uz učešće zvučnih imena evropske košarke, utakmice su i prethodne dve godine obilovale košarkaškim uzbuđenjima i kvalitetnom igrom koju su demonstrirali dečaci uzrasta 16 godina koji se već nalaze pred vratima seniorskih ekipa svojih klubova.  

 

Organizatori su na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući u Zrenjaninu predstavili učesnike turnira i najavili njegov humanitarni karakter. Ovog puta, celokupan prihod od ulaznica, koje će biti na bazi dobrovoljnog priloga, ići će Udruženju NURDOR, koje okuplja roditelje dece obolele od raka. Javnosti su se obratili direktorka OSŠ "9. maj" Zrenjanin Snežana Oluški, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, direktor za opšte i finansijske poslove kompanije GOMEX Dragan Ranisavljević i promoter turnira, proslavljeni košarkaš Stefan Atanacković.

 

Organizatori su najavili pravi "praznik košarke" tokom vikenda od 07. do 09. aprila, a neće izostati ni revijalna utakmica đaka Osnovne i srednje škole "9. maj" sa gostujućim košarkašima, kao i uvek atraktivna takmičenja u šutiranju "trojki" i "zakucavanju".

 

Na ovogodišnjem turniru pored domaćih ekipa Proletera, Petrovgrada, Partizana i Vizure učestvovaće ekipe: Lokomotiva Kuban (Rusija), Maccabi (Izrael), Estudiantes (Španija) i reprenzetacija Crne Gore.

 

Pred Zrenjanincima će igrati u dve takmičarske grupe od po četiri ekipe, po bod sistemu, a potom poslednjeg dana za ukupan plasman. Najbolje ekipe iz obe grupe odigraće finalnu utakmicu u nedelju, 9. aprila, od 20:30h.

 

Više informacija o Međunarodnom košarkaškom turniru "U16 Zrenjanin Basketball Cup" možete potražiti na oficijelnoj FB stranici.